joi, 4 octombrie 2012

Lectia de cosmetica/machiaj nr.1 - Aplicarea fondului de ten

Majoritatea fetelor au probleme in ceea ce priveste aplicarea fondului de ten, asa ca m-am gandit sa va vorbesc astazi despre acest subiect.
Aplicarea fondul de ten este cea mai importanta partea dintr-un machiaj, unii aplica prea mult, alti il aplica incorect si se vad urme & so on.
Cele mai intalnite probleme legate de fondul de ten sunt alegerea unui fond de ten gresit, care nu se potriveste cu nuanta pielii si aplicarea gresita, care face fata sa arate ca si cum ar avea defecte (dungi,etc)


In general vorbind, fondul de ten trebuie ales in concordanta cu nuanta pieli, acesta trebuie sa aibe ori un undertone galben ori unul roz.Fondul mai trebuie ales si in functia de ce tip de ten aveti si anume ten normal ten gras, ten mixt, ten uscat, ten sensibil.
In ceea ce priveste aplicarea, aceasta se poate face cu mana/cu un burete sau cu pensula.Eu un prefer sa il aplic cu degetele sunt cele mai bune unelte pana la urma sau cu pensula.
Indiferent cu ce aplicati fondul de ten sa nu uitati sa il intindeti bine la linia dintre fata si gat si in zona parului, in cele mai multe cazuri este intampinata aceasta problema.


Tips:

Tip1: O pensula absorba mai putin decat un burete, deci daca doriti sa economisti din fondul de ten folositi o pensula.
Tip2: In cazul in care folositi buretele si doriti sa numai absoarba fondul de ten puteti sa il udati si astfel nu va abori la fel de mult.

Now...step by step:

1.Aplicati o creme hidratanta si lasati ca aceasta sa fie absorbita de piele 5-10 minute.

2.Cu ajutorului unu concealer (lichid, solid) mascati cearcanele sau petele vizibile.

3.Aplicati fondul de ten.Cand vine vorba de aplicare nu uitati sa intindeti bine fondul pentru a evita imperfectiuni.Atunci cand folosesc pensula de exemplu, imi pun o cantitate mica pe inchietura maini, dupa care iau cu pensula din fondul de pe mana si il intind incepand cu obrazul cu miscari spre exterior, continui cu fruntea, barbaia apoi nasul.Nu uitati zonele vizibile, zona maxilarului si pe langa par sa intindeti bine fondul.

Un pas optional: mai puteti aduga peste pudra, blush & so on pentru a finaliza look-ul dorit, insa eu m-am oprit strict la aplicarea fondului de ten.

PS:Stiu ca unele fete nu folosesc fond de ten pentru ca au ideea ca fondul imbatraneste fata sau o incarca, ceea ce nu este adevarat pentru ca fondul de ten protejeaza fata de factorii nocivi din aer, protejeaza si hidrateaza pielea daca este ales CORECT, si de asemenea aplicat corespunzator este imposibil sa arate ca o masca, trebuie doar sa gasesti produsul potrivit tenului tau.

Pentru intrebari/sugestii ma puteti gasi pe gya.makeup@yahoo.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.

© Gya Make-up, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena